Sprogvildskab

Sproget skaber virkelighed. De små ord som skal og bør er nok små fyldord, men med kæmpe forandringskraft. Lær at bruge den kraft til din fordel i stedet for ulempe. 

Når du først begynder at lytte, så bliver du enten overrasket eller skør af at lægge mærke til, hvor meget alle de andre – og måske også du selv, går rundt og siger skal og bør i et væk.

De små ord er knap så uskyldige – de har en kæmpe magt og indflydelse på, hvilke medbetydninger der ligger i dine fortællinger. Er der vilje, saft og kraft eller mere duknakket en masse pligt, hvor du skal og bør en hel masse?

Bag ethvert skal er der en overbevisning. En historie der har lært dig, hvad der er rigtig og forkert, hvad du tror, du skal gøre for at få verden til at hænge sammen.

Jeg skal bage boller til gæsterne, jeg skal være et godt eksempel …

Hvem siger du skal det? Hvor har du lært det? Og er det i virkeligheden noget, du vil?

Ordet skal er ofte en sladrehank, der fortæller, hvad du har lært og tror, du skal. Ved at stoppe op og lytte til dine skal’er – kan du spørge dig selv, hvad du i bund og grund har brug for og hvad du vil gøre – ønsker at gøre, for at få det, du gerne vil have.

Nogle gange når skal og bør er på banen, har du måske sat dig et projekt for, der i virkeligheden handler om at få noget andet, end det du har brug for.

Nogle gange når skal og bør er på banen, er det frygten, der styrer livets gang.

Nogle gange er der nogle, der siger, at man bare må bide i det sure æble, og sætte næsen i sporet. Gad vide hvor man har lært det!

Hvis du endelig mener, der er noget du skal, så sig vil i stedet – det er en helt anden historiefortælling – mest af alt til dig selv.

Brug sproget som dit spejl og læg mærke til, hvad det gør ved dig – hele dig – din krop, tanker og følelser, når du smager på nye måder at fortælle historien om dig på.

Eftertanke:

Det kan synes lettere, at have en masse man skal og bør, end at gøre det, man i virkeligheden gerne vil.

Det kan synes lettere, at have en masse man skal og bør, end at leve med, at der er noget, man ikke kan