Ligegyldighed i parforholdet

Når ligegyldighed i parforholdet fylder, så er det lige med en stor larmende tavs alarmknap der fortæller, at noget trænger til opmærksomhed.

“Modsat af kærlighed er ikke had, det er ligegyldighed. Det modsatte af skønheden er ikke grim, det er ligegyldighed. Det modsatte af tro er ikke kætteri, det er ligegyldighed. Og det modsatte af livet er ikke døden, men ligegyldighed mellem liv og død.”

Elie Wiesel*

Hvis kærligheden og nærheden er væk i dit parforhold, så find ud af, hvad der foregår og undersøg, om du kan gøre noget andet og få det frem i dit parforhold, som du savner. Alternativt om du vil leve sammen med din partner, som forholdet er – stille dig tilfreds med samlivet – som det er.

Find ud af hvad der sker, hvad I kan gøre og vil gøre.

Værst af alt er ligegyldigheden overfor dig selv, dit parforhold, din familie. Elie Wiesel ville nok sige: ”..at meninger uden handlinger, er det samme som ligegyldighed”. Den kan jeg personligt ikke købe 100 % ind på, men der er noget om det …

Elie Wiesel | Ligegyldighed i parforholdet

*Elie Wiesel var jødisk forfatter, filosof og humanist (født i 1928, Nobels Fredspris i 1986). Han overlevede Auschwitz og Buchenwald, men mistede sin mor, sin søster og til sidst sin far. Han har viet sit liv til kampen mod ligegyldighed og mod tanken om, at ”det angår ikke mig”. Han ser på sin kamp mod ligegyldigheden som en kamp for fred på jord. Og han citeres ofte med ordene: ”Det modsatte af kærlighed er ikke had; det modsatte af kærlighed er ligegyldighed”.