Enneagram

Enneagrammet er en model og en personlighedstypologi, der identificerer ni grundlæggende personlighedstyper, hver med sine egne karakteristika, styrker og udfordringer.

Enneagrammet er således et værktøj, der kan hjælpe med en større forståelse for dig selv, din partner, dine kolleger, kunder osv.

Enneagram kommer af græsk og betyder ‘ni-model’, hvor ‘ennea’ betyder ni, og ‘gram’ betyder model. Alle 9 typer er lige interessante og alle mennesker indeholder lidt af hver type, men de fleste har en arketype, de identificerer sig mest med. 

Et udbytte af arbejdet med enneagrammet kan fx være:

  • Selvindsigt: Lær at forstå dine tanker, følelser og adfærdsmønstre på et dybere niveau.
  • Selvudvikling: Udforsk måder at frigøre dig fra begrænsende vaner og reaktionsmønstre.
  • Bedre relationer: Forstå din partners Enneagram-type og lær at kommunikere mere effektivt.
  • Konfliktløsning: Opnå værdifulde værktøjer til at håndtere konflikter og uenigheder i parforholdet.


Hvordan foregår Enneagram testen?

For at komme i gang med dit personlige Enneagram skal du gennemføre en Enneagram-test. Denne test hjælper med at identificere din primære Enneagram-type og kan være en øjenåbner for din personlighed. Du vil modtage en personlig rapport, der dækker dine styrker, udfordringer og udviklingsmuligheder.

Du vil få tilsendt et testlink og testen tager normalt under 1 time at besvare. Du vil få en nærmere instruks i den tilsendte mail, omkring hvad du skal være opmærksom på i din besvarelse.

På baggrund af din besvarelse vil du modtage en Enneagram-rapport fra Integrative Enneagram Solutions, som kommer godt omkring profilering af den type, som du umiddelbart svinger mest ud i.

Rapporten introducerer, uddyber og fortolker din unikke testgraf og typesammensætning. Jo mere du involverer dig, jo større udbytte vil du få af arbejdet med Enneagrammet. Derfor anbefales det, at du sætter tid af til en gennemgang af din enneagram rapport til yderligere udfoldelse af din profil og forståelse.

Book derfor gerne en samtale i sammenhæng med din bestilling af enneagramtesten. Det kan også være et forløb, hvor der afsættes tid til fordybelse i rapportens forskellige områder.

Enneagramværktøjet fungerer også godt i forbindelse med parterapi og forståelse af forskelligheder og de indbyggede udfordringer og styrker parret imellem.

Kontakt

Som certificeret iEQ9 Practitioner, tilbyder jeg individuel terapi og parterapi, der er skræddersyet til at hjælpe dig med at udforske og forstå din personlighed på et dybere niveau.

Gennem en række individuelle sessioner eller parsessioner vil jeg guide dig til at identificere din Enneagram-type og arbejde med de specifikke udfordringer, der er unikke for dig – eller jer som par.

Stadig i tvivl?

Enneagrammet er en vej til selvopdagelse og personlig vækst. Det er et værktøj, der hjælper dig med at kortlægge dine personlighedstræk, motivationer og mønstre.

Gennem Enneagrammet kan du opdage, hvorfor du reagerer, som du gør, og hvordan du kan frigøre dit fulde potentiale. Uanset om du søger at forbedre dit personlige liv eller dine relationer, kan Enneagrammet være med til at give dig de værktøjer, du har brug for.

Vi kender jo os selv godt og har en grundlæggende forståelse af vores individuelle forskelligheder – og Enneagrammet har potentiale til at tage vores selvindsigt et skridt videre.

Det handler ikke kun om at opdage noget nyt om dig selv, men også om at bekræfte og styrke, hvad du allerede ved. I bedste fald kan det endda føre til opdagelsen af nyttig viden om, hvordan du bedre forstår og kommunikerer med dem omkring dig.