De svære grænser

I denne her podcast har Ann-Sofie Packert og jeg valgt, at tage de klip med, hvor jeg går kold og ikke ved, hvad jeg skal sige. Det bliver jeg lidt vred på mig selv over og det har vi også taget med. Hertil er der glimrende eksempler på søforklaringer i stedet for klar grænsesætning og meget meget mere.

Alt det vi taler om i podcasten, er tydeligt illustreret i praksis 😊

Podcast: Det indre drama! Vreden, kontrollen og kritikeren:

Det indre drama! Vreden, kontrollen og kritikeren 


Grænser
Vreden er en vital del af din indre motor – din livsenergi. Vreden hjælper dig med at tage det, du har brug for og sige fra over for det, du ikke vil have.
Når vreden er pakket væk, er du sandsynligvis også pakket væk – for så er der er ikke rigtig nogle grænser. Der er ikke nogle tydelige signaler om, hvad du vil og ikke vil. 
Det kan blive lidt lunkent det hele – når vi ikke kan mærke hinanden. Ligesom at stikke hånden ned i en balje med tempereret vand. Der er ligesom ikke så meget forskel på hånden og vandet. Det kan opleves behageligt og i perioder være ganske helende og genopfriskende. Men som en overtilpassende måde at være i verden på, kan man dø af det – forsvinde fra sig selv og omverdenen i grænseløshed.
Er der meget du skal og bør?
Ordet skal er ofte en sladrehank, der fortæller, hvad du har lært og tror, du skal. Ved at stoppe op og lytte til dine skal’er – kan du spørge dig selv, hvad du i bund og grund har brug for og hvad du vil gøre – ønsker at gøre, for at få det, du gerne vil have.
Nogle gange når skal og bør er på banen, har du måske sat dig et projekt for, der i virkeligheden handler om at få noget andet, end det du har brug for.
Nogle gange når skal og bør er på banen, er det frygten, der styrer livets gang.
Nogle gange er der nogle, der siger, at man bare må bide i det sure æble, og sætte næsen i sporet. Gad vide hvor man har lært det!